Welkom in Islamorada!

Onze “Village of Islands” is gelegen tussen de wildernis van het Everglades National Park langs de ene kant en het enige levende koraalrif van Noord Amerika en het diepblauwe water van de Straat van Florida aan de andere kant.

Islamorada on the map

Islamorada is samengesteld uit zes eilanden: Plantation Key, Windley Key, Upper Matecumbe, Lower Matecumbe en de eilandjes Lignumvitae en Indian Key.

Islamorada sunriseSailfish

Het is waarschijnlijk de enige plaats ter wereld waar je ‘s morgens een zeilvis kan vangen in de Atlantiche Oceaan en in de namiddag gratenvissen, snoek, tarpon en rode poon kan achterna zitten in het enkeldiepe water van de Florida Bay.

Met een vloot aan uiterst bekwame charter-kapiteins heeft Islamorada zijn reputatie als wereldhoofdstad van het sportvissen dan ook verdiend. Maar niet iedereen komt hier om te vissen.

TarponKids with public sculptureTarpon

Duikers en snorkelaars zijn gefascineerd door het History of Diving Museum. Het werd pas in 2006 geopend en kent sederdien een groot succes. Liefhebbers van dans en muziek zullen een voorstelling op een warme, tropische avond in het TIB openlucht theater van Founders Park zeker appreciëren. Ook in het Coral Shores Performing Arts Center worden eerste-klasse theaterprodukties opgevoerd.

Bij Robbie’s Marina kan je een emmertje visjes kopen om de tarponnen mee te voeden die in de schaduw van de dokken sluimeren. Het Theatre of the Seas aquarium bied je de mogelijkheid om met dolfijnen en andere zeedieren te zwemmen.

ICE AmphitheaterBeaches

In het Long Key State Park kan je je zowel ontspannen als slenteren langs de weelderige, tropische wandelpaden. In het Windley Key Fossil Reef Geological State Park kan je de oude steengroeve zien die werd uitgegraven door de spoorwegarbeiders van Henry Flagler. Indian Key Historic State Park en Lignumvitae Key Botanical State Park bieden de bezoekers een glimp van Florida tijdens de jaren 1800.

Een trip naar Islamorada zou niet compleet zijn zonder van de lokale keuken te hebben geproefd. Heerlijke dagverse vis wordt er geserveerd in zowel kleine bistros als in klasse-restaurants. Shoppers kunnen hun hart ophalen in de vele winkeltjes, boetieks en gallerijen waar unieke geschenken, kunst en kledij worden aangeboden.

IslamoradaWeddings

De “Village of Islands” is niet enkel bekend als bestemming voor huwelijksreizen, het is ook de perfecte plaats om in het huwelijksbootje te stappen.

Ja, het vissen is van wereldklasse maar er is ook zoveel meer.

Close
Close