Welkom in Key Largo!

Key Largo, het meest noordelijke eiland van de Florida Keys, is gelegen op enkel een uurtje rijden van de twee belangrijkste luchthavens van Zuid Florida.

Key Largo on the map

Key Largo ligt ‘gesandwiched’ tussen de wildernis van het Everglades National Park ten westen en het met kleurrijke visjes bevolkte koraalrif van het enige levende barriere rif van Noord Amerika. Het zijn niet enkel de Hollywood producers die aangetrokken zijn door de fauna en flora.

TurtleSunset

Vooraleer deel te nemen aan Fantasy Fest, het fameuze extravagante festival in Key West, komen de feestvierders relaxeren in Key Largo.

Zo’n 10 kilometer buiten het kustwater in het Florida National Marine Sanctuary zal je het wrak van de Spiegel Grove aantreffen. Het 153 meter lange schip van de Amerikaanse Marine werd in Juni 2002 met opzet tot zinken gebracht als artificieel rif.

Christ of the AbyssHumphrey Bogart Film FestivalPublic sculpture

Key Largo wordt aanzien als de wereldhoofdstad van het diepzeeduiken maar het eiland is al even bekend als sportvis bestemming. Sommige van de beste charter-kapiteins en gidsen werken vanuit Key Largo. Je kan er zowel een zeilvis achterna zitten op de Atlantische Oceaan of jagen op een gratenvis in de ondiepten aan de kust of vissen op rode poon en tarpon in de Baai van Florida.

BirdsSpiegel Grove

De nabijheid van de Everglades maakt van Key Largo een uitstekende bestemming voor zowel kajakers, vogel-kijkers als andere eco-toeristen. Al dit moois, samen met de rijke geschiedenis van het eiland, heeft een vibrante artiesten gemeenschap geinspireerd. Je kan hun kunstwerken zien in de verschillende plaatselijke gallerijen.

GrouperMarina sunrise

Wanneer je dag is gepasseerd kan je je verhaal doen in een van de vele restaurants, bars, hotels, motels en resorts. Net als Key Largo zijn ze allen even uniek.

Close
Close