Welkom in Key West!

Ontdek een stad waarvan de eigendomsakten teruggaan tot de tijd van de Koningen van Spanje. Kuier langs de met palmen beplante straten, ontdek een herenhuis met ‘gingerbread’ afwerking, ‘conch’ huisjes met tinnen daken, het huis van John Audubon en dat van Ernest Hemmingway. Wandel in de voetstappen van Thomas Edison, Lou Gehrig, Harry Truman en Tennessee Williams.

Key West on the map

Bewonder de fabelachtige schat van het Atocha-galjoen en ontdek de kunstwerken van de zowel bekende als onbekende artiesten van Key West.

In Key West kan je deze en een hele resem andere attrakties bezoeken door gebruik te maken van het openbare vervoer, taxis, toeristische treintjes en trolleys, per fiets of gewoon al wandelend.

Key West muralHemingway House

Het zachte weer en de blauwe lucht maken van het eiland een perfect oord om buitenaktiviteiten te beoefen zoals duiken, snorkelen, vissen en golfen op het parcours van de Key West Golf Club.

Enkel in Key West schijnt de zon het felst wanneer ze ondergaat. Elke avond komt iedereen spontaan samen op het Malloryplein om de zonsondergang te vieren.

Southernmost HouseMallory Square

Eens dat gebeurd is, brengen jongleurs, mimespelers en andere straatartiesten het nachtleven op gang. Een uniek nachtsfeertje. De straten met hun cafes, terrasjes, legendarische pubs en restaurants van wereldklasse komen tot leven.

Lekkerbekken kunnen genieten van een van de specialiteiten van de eilanden. Op onze podia valt er altijd een musical, dramastuk of een komedie te beleven. Terwijl je hiervan geniet zal je ontdekken dat het moderne Key West je een warm hart toe draagt.

Bahama VillageDuval StreetKey West Custom House

Op welke manier je de stad ook mag bezoeken, je zal ontdekken dat de oude binnenstad een van Amerika’s echte architectonische en botanische schatten is. Zelfs in de kleinste straatjes hebben de bewoners oude houten huisjes gerestaureerd en ze opgefleurd met tropische bomen en planten.

In de historische Bahama Village, waar destijds immigranten van de Bahamas neerstreken, openen er weer nieuwe restaurants en winkeltjes hun deuren. Hemmingway hield er van zich in deze buurt van hardwerkende arbeiders op te houden en een boks match of een van de arm-worstel wedstrijden bij te wonen.

De zeevaart traditie leeft verder in het gerenoveerde Historic Seaport district, gekend door de plaatselijke bewoners als de Key West Bight. Meer dan een dozijn garnaalvissers noemden deze haven eens hun thuis.

Key West bicycleRick Worth mural

Heden ten dage is de ‘Bight’ een populaire plaats om je duik of snorkeluitstap te boeken. Ook de visser of de eco-toerist komt hier aan zijn trekken. Je kan er ook gewoon rondslenteren en dineren in een van de vele restaurants.

In de stad met zijn fascinerende contrasten zal je je gemakkelijk kunnen ontdoen van al je zorgen.

Kom en bezoek Key West. Zoals alle andere Keys zal je merken dat het rijk is aan geschiedenis.

Close
Close